Składniki:
- 1 łyżeczka curry w proszku
- 1 łyżeczka mieszanki przypraw gram masala
- 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 700 g małżów morskich
- 1 łyżeczka ketchupu
- ¼ szkl. mleka kokosowego
- ¼ łyżeczki soli koszernej
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka soku z cytryny
Sposób wykonania:
- Curry wymieszać z przyprawami, czosnkiem, oliwą z oliwek oraz gram masala.
Następnie dodać małże i całość wymieszać aby dokładnie się pokryły przyprawami.
Wrzucić całość na patelnie z nieprzywierającym dnem i smażyć około 3 minut.
Po tym czasie dodać ketchup oraz mleko kokosowe.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na ogniu około 5 minut po czym doprawić jeszcze do smaku sokiem z cytryny.