Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Małże madras

Składniki:

  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • 1 łyżeczka mieszanki przypraw gram masala
  • 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 700 g małżów morskich
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • ¼ szkl. mleka kokosowego
  • ¼ łyżeczki soli koszernej
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka soku z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Curry wymieszać z przyprawami, czosnkiem, oliwą z oliwek oraz gram masala.
    Następnie dodać małże i całość wymieszać aby dokładnie się pokryły przyprawami.
    Wrzucić całość na patelnie z nieprzywierającym dnem i smażyć około 3 minut.
    Po tym czasie dodać ketchup oraz mleko kokosowe.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na ogniu około 5 minut po czym doprawić jeszcze do smaku sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *