Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Malinowa pianka

Składniki:

  • 2 szkl. mleka
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 2 op. cukru waniliowego
  • ½ szkl. gęstego soku malinowego
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2 białka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • listki mięty
  • owoce do przybrania

Sposób wykonania:

  1. Mleko zagotować razem z kaszą i cukrem waniliowym.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości po czym zestawić z ognia do ostygnięcia.
    Następnie żelatynę rozpuścić w odrobinie wody a białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
    Kaszę zmiksować po czym dodać do niej żelatynę oraz sok.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze pianę z białek, delikatnie połączyć.
    Piankę przelać do pucharków, udekorować owocami i listkami mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *