Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z krewetkami po chińsku

 

Składniki:

 

  • 225 g makaronu
  • 2 łyżki oleju  orzechów ziemnych
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ łyżeczki mielonego anyżu
  • 1 pęczek cebuli
  • 24 surowe krewetki
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki soku z limonki

Sposób wykonania:
Makaron zalać wrzątkiem i moczyć 2 minuty.
Po tym czasie go odcedzić i przelać zimną wodą.
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekany czosnek i anyż.
Po około 30 sekundach dodać posiekaną dymkę i obrane krewetki.
Smażyć kolejne 2 minuty.
Następnie dodać sok z limonki, so sojowy oraz makaron.
Całość dokładnie wymieszać i podgrzewać  1 minutę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *