Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z fasoli mung z jagnięciną

Składniki:

  • 150 g makaronu z fasoli mung
  • 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • 450 g jagnięciny
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pory
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 250 ml bulionu z jagnięciny
  • odrobina sosu chili
  • paseczki czerwonego chilii

Sposób wykonania;
Makaron wrzucić do wrzątku i gotować 1 minutę po czym go odcedzić i przelać zimną wodą.
Następnie posiekany czosnek i pokrojony por przesmażyć w woku z rozgrzanym olejem.
Po około 2 minutach dodać bulion, sos chili oraz sos sojowy.
Wymieszać i smażyć 3 minuty.
Po tym czasie dodać makaron orz jagnięcinę pokrojoną na paseczki.
Smażyć ostatnią minutę aby mięso i makaron się podgrzały.
Udekorować paseczkami chili.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *