Przepis jest bardzo prosty, szybki i smaczny
Składniki:
• ½ opakowania makaronu penne
• parówki
Sos:
• ½ słoiczka przecieru pomidorowego
• ½ kostki rosołowej na 1 szklankę wrzątku
• sól
• pieprz
• maga
• otarta bazylia
• ser żółty
Sposób wykonania:
Gotujemy makaron tak jak lubimy na miękko bądź al’dante w między czasie kroimy parówki na drobne talarki smażymy je na oleju do momentu aż zrobią się przyrumienione i chrupiące. Przygotowujemy sos pomidorowy mieszając przecier pomidorowy z rozpuszczoną kostką rosołową. Sos doprawiamy magą, pieprzem, solą i dosypujemy startą bazylię.
Makaron odcedzamy mieszamy z parówkami i sosem pomidorowym wszystko razem przypiekamy w garnku a na koniec na talerzu posypujemy żółtym serem. Potrawa jest pyszna polecam nie bójcie się spróbować.