Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś w cebulowym sosie

Składniki:
• 1 kg łososia
• 200 g cebuli
• sól
• pieprz
• starta skórka i sok z ½ cytryny
• 1,5 szkl. białego wytrawnego wina
• 4 łyżki masła
• łyżeczka mąki ziemniaczanej
• kilka gałązek koperku

Sposób wykonania:
Łososia pokroić w dzwonka, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą, odstawić na 20-30 min.
W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać sól, pieprz, skórkę i sok z cytryny.
Całość wymieszać i zalać 1 szkl. wina, trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 15 min.
Następnie łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać roztopionym masłem oraz winem i dusić pod przykryciem ok. 15-20 min.
Cebulę zmiksować, potem przetrzeć przez sito i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny, dodać mąkę rozrobioną w 1 łyżce zimnej wody.
Nie przerywając mieszania podgrzewać do zgęstnienia sosu, wówczas polać sosem cebulowym rybę, którą wstawić jeszcze na kilka minut do rozgrzanego piekarnika.
Przed podaniem udekorować gałązkami koperku.

Przepis został nadesłany na konkurs "Dania Wszelakie" przez Marlena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *