Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś pieczony z imbirem

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Łosoś pieczony z imbirem. Do wykonania przepisu potrzebujesz: dzwonków łososia, czosnku, oliwy z oliwek oraz imbiru. 
 

Składniki:

  • 2 dzwonka łososia
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 gałązka rozmarynu 
  • kawałek imbir (4 cm)
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Dzwonka z łososia oczyścić I osuszyć na papierowym ręczniku.
    Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Dodać do niego oliwę z oliwek.
    Następnie wrzucić posiekany rozmaryn oraz starty imbir.
    Wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć dzwonka z obu stron.
    Odstawić na bok na około 30 minut.
    Po tym czasie ułożyć dzwonka z łososia na kawałki folii aluminiowej.
    Szczelnie ją zawinąć.
    Tak przygotowana rybę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *