Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Łosoś pieczony z imbirem. Do wykonania przepisu potrzebujesz: dzwonków łososia, czosnku, oliwy z oliwek oraz imbiru.
Składniki:
- 2 dzwonka łososia
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 gałązka rozmarynu
- kawałek imbir (4 cm)
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Dzwonka z łososia oczyścić I osuszyć na papierowym ręczniku.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Dodać do niego oliwę z oliwek.Następnie wrzucić posiekany rozmaryn oraz starty imbir.Wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć dzwonka z obu stron.Odstawić na bok na około 30 minut.Po tym czasie ułożyć dzwonka z łososia na kawałki folii aluminiowej.Szczelnie ją zawinąć.Tak przygotowana rybę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
Liczba porcji: 2