Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z porów Kacpra

Dla miłośników zup. Zbiór znakomitych przepisów. Dziś przepis na zupę z porów przepisu Kacpra. Do jej wykonania potrzebujesz: porów, ziemniaków, cebuli i bulionu.  
 

Składniki:

  • 3 pory
  • 2 ziemniaki 
  • 40 g masła
  • 1 cebula
  • 1 l bulionu
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Sposób wykonania:

  1. Pory dokładnie oczyścić pod bieżącą wodą, odchylając pojedyncze warstwy, aby wypłukać z nich piasek.
    Następnie pokroić je w krążki. 
    Obraną cebulę posiekać, a ziemniaki pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.
    Mieszając, całość lekko przesmażyć.
    Wówczas wlać bulion.
    Zagotować i trzymać na średnim ogniu do miękkości warzyw.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia.
    Całość dokładnie zmiksować.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem można jeszcze podgrzać i udekorować koperkiem. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *