Znakomity zbiór przepisów na zupy, tylko u nas. Dziś podajemy przepis na pyszną zupę z kurek przepisu Jadwigi. Aby ją wykonać potrzebujesz: kurek, bulionu, masła, śmietany i cebuli.
Składniki:
- 1 l bulionu warzywnego
- 300 g kurek
- 1 cebula
- 30 g masła
- 200 ml śmietany
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Kurki dokładnie oczyścić.Jeśli są bardzo duże pokroić na mniejsze kawałki.Małe kurki, można pozostawić w całości.Następnie obraną cebulę drobno posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.Dodać grzyby i mieszając razem przesmażyć.Wówczas zalać całość bulionem.Trzymać na ogniu około 15 minut.Po tym czasie zaprawić zupę jeszcze śmietaną.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 6