Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kurek Jadwigi

Znakomity zbiór przepisów na zupy, tylko u nas. Dziś podajemy przepis na pyszną zupę z kurek przepisu Jadwigi. Aby ją wykonać potrzebujesz: kurek, bulionu, masła, śmietany i cebuli. 
 

Składniki:

  • 1 l bulionu warzywnego 
  • 300  g kurek
  • 1 cebula
  • 30 g masła
  • 200 ml śmietany
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Kurki dokładnie oczyścić.
    Jeśli są bardzo duże pokroić na mniejsze kawałki.
    Małe kurki, można pozostawić w całości.
    Następnie obraną cebulę drobno posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Dodać grzyby i mieszając razem przesmażyć.
    Wówczas zalać całość bulionem. 
    Trzymać na ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie zaprawić zupę jeszcze śmietaną.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *