Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Listy

Pasta z zielonych oliwek Julii

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pasta z zielonych oliwek Julii. Do jej wykonania oprócz oliwek potrzebujesz: kaparów, natki pietruszki, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 garście oliwek zielonych
  • 1 garść natki pietruszki
  • 1 łyżka kaparów 
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz 

Zupa z marchewki z cynamonem Michała

Rozgrzewająca zupa z marchewki i cynamonu. Idealna na chłodne jesienne wieczory. Aby ja wykonać potrzebujesz: marchewki, imbiru, cynamonu oraz bulionu drobiowego. 
 

Składniki:

  • 1 kg marchwi
  • 100 g masła
  • 1 pomarańcza
  • kawałek korzenia imbiru 
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka cynamonu 
  • 150 ml śmietany 30%
  • sól 
  • pieprz 

Pieczone dzwonka z łososia Małgorzaty

A teraz łosoś w roli głównej czyli przepis na pieczone dzwonka z łososia Małgorzaty. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: dzwonek z łososia, soku z cytryny, masła i imbiru. 
 

Składniki:

  • 4 dzwonka łososia
  • oliwa do smażenia
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 6 łyżek miękkiego masła
  • 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 2 łyżki świeżo startego korzenia imbiru
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Zupa z kurek Artura

Kolejny przepis na znakomitą zupę. Tym razem kurki w roli głównej. Do jej wykonania potrzebujesz: kurek, włoszczyzny, koperku i masła. 
 

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • ½ kg kurek świeżych
  • 50 ml śmietany 
  • świeży koperek
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Zupa porowa Anny

Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszną zupę z porów. Aby ją wykonać  potrzebujesz: porów, masła, bulionu, śmietany i żółtego sera. 
 

Składniki:

  • 2 pory
  • 3 łyżki masło
  • 1 l bulionu
  • 1 cebula
  • 500 ml śmietany 30%
  • 30 dag sera żółtego
  • 5 ziemniaków
  • sól
  • pieprz