Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Listy

Pesto pistacjowe Haliny

Spróbuj przygotować pyszne, aromatyczne pesto przepisu Haliny. Do jego wykonania potrzebujesz: pistacji, oliwy z oliwek, czosnku i parmezanu.  
 

Składniki:

  • 300 g pistacji
  • 3/4 szklanki oliwy 
  • kawałek parmezanu
  • 1 ząbek czosnku
  • garść rukoli 
  • garść listków bazylii
  • sól
  • pieprz
 

Bruschetta Pauliny

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Bruschetta Pauliny to nasza dzisiejsza pozycja. Do jej wykonania potrzebujesz: bagietki, pomidorów, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 4 pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Pałeczki jagnięce z grilla

Baza najlepszych przepisów na potrawy z grilla. Tym razem przepis na pałeczki jagnięce z grilla. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kotlecików jagnięcych z kością, oliwy z oliwek, rozmarynu i mięty.   
 

Składniki:

  • 4 kotleciki jagnięce z kością
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • garstka świeżego rozmarynu
  • garstka świeżej  mięty
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • pieprz
 

Krem z dyni Patrycji

Odkrywamy ciekawe pomysły na zupy kremy. Dziś przepis na dynię w roli głównej. O wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: dyni, cebuli, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1,5 kg dyni  
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • jogurt naturalny do dekoracji
  • pestki dyni do posypania
 

Pieczone żeberka Dominika

Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Wykonaj przepis na znakomite żeberka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: żeberek, miodu, musztardy oraz sosu sojowego.    
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek 
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki wódki
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • sól
  • pieprz