Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Liście szpinaku z bakaliami

Składniki:

  • 1 pęczek liści szpinaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • Szczypta czerwonej suszonej papryki w płatkach
  • 2 łyżki orzeszków 
  • 2 łyżki rodzynek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Szpinak zalać niewielka ilością osolonej wody i gotować przez 3 minuty.
    W między czasie na rozgrzany tłuszcz wrzucić czosnek oraz paprykę i trzymać na ogniu, aż czosnek się zarumieni, wówczas dodać orzeszki, rodzynki oraz szpinak.
    Pozostawić na ogniu jeszcze przez chwilę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Barbara NW

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *