Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Limonkowa lemoniada Olgi

W tak upalne dni jak teraz, nie ma nic lepszego niż limonowa, mocno orzeźwiająca lemoniada. Aby ją przygotować potrzebujesz: limonek, wody mineralnej, mięty oraz dużej ilości kostek lodu. 
 

Składniki:

  • 6 limonek
  • 1 ½ l wody mineralnej
  • garść mięty
  • 2 łyżki miodu
  • kostki lodu 

Sposób wykonania:

  1. Z czterech limonek wycisnąć sok.
    Dwie pozostałe dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je razem  sokiem do dzbanka.
    Następnie zalać je wodą mineralną.
    Dodać jeszcze odrobinę miodu oraz listki mięty.
    Jeśli lubimy słodkie lemoniady, można dodać jeszcze odrobinę miodu.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Tak powstałą lemoniadę schłodzić w lodówce.
    Przed podaniem rozlać do wysokich szklanek.
    Do każdej porcji wrzucić jeszcze dużą ilość kostek lodu. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *