Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa kalafiorowa Marioli

Pyszne przepisy na zupy. Będziesz zaskoczony jakie smaczne. Zupa kalafiorowa Marioli. Lista zakupów: kalafior, ryż, cebula, kurkuma i imbir. 
 

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 1 szkl ryżu
  • 1 cebula
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • szczypta imbiru 
  • ½ łyżeczki chilii
  • 2 łyżki śmietany 
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora dokładnie umyć i podzielić na pojedyncze różyczki.
    Następnie obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym olejem.
    Lekko ja przesmażyć po czym dodać ryż i zalać całość wodą.
    Gotować około 5 minut po czym wrzucić różyczki kalafiora. 
    Dodać kurkumę, chilii i imbir do smaku.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości kalafiora.
    Gotową zupę zaprawić śmietaną.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *