Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wiśniowy chłodnik Matyldy

Nastały upały, a w raz z nimi różne wariacie na temat chłodników. Dziś podajemy przepis na chłodnik z wiśniami w roli głównej. Do jego wykonania potrzebujesz: wiśni, kefiru, cynamonu i goździków. 
 

Składniki:

  • 500 g wiśni
  • 400 ml kefiru
  • 150 ml wody
  • 4 łyżeczek cukru 
  • ½ łyżeczki cynamonu 
  • 2 goździki

Sposób wykonania:

  1. Wiśnie dokładnie umyć, oderwać szypułki i usunąć pestki.
    Kilka wiśni odłożyć do dekoracji. 
    Resztę wrzucić je do garnka i zalać wodą. 
    Dodać jeszcze cukier, cynamon i goździki.
    Całość zagotować i trzymać na ogniu około 5 minut.
    Zdjąć powstałą szumowinę. 
    Po tym czasie zdjąć garnek i odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas wlać kefir i całość zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Wstawić go do lodówki i dobrze schłodzić.
    Tuż przed podaniem udekorować wcześniej odłożonymi wiśniami. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *