Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Likier z kwiatu czarnego bzu

Składniki:
1,8 litra wody
1 litr spirytusu
1,5 kg cukru pudru
2 dokładnie obrane, pokrojone cytryny
2 dokładnie obrane, pokrojone pomarańcze
7 dkg kwasku cytrynowego
kwiat czarnego bzu obrany z 60 pęków

Sposób przyrządzenia:
Kwiaty bzu, cukier, kwasek cytrynowy i cytrusy zalać wrzątkiem, przykryć, odstawić aby ostygły. Do zimnego syropu dodać spirytus, i całość przelać do czystego, szczelnie zamykanego słoja. Odstawić na 2 tygodnie, mieszając kilkakrotnie w tym czasie. Tak przygotowany likier dokładnie przefiltrować i rozlać do czystych butelek. Doskonały po długim przechowywaniu. Dodając 1 litr spirytusu uzyskamy likier o mocy 35, jeśli chcemy zwiększyć moc zmniejszamy odpowiednio objętość wody  i tak dodając 1,4 litra wody uzyskamy likier o mocy około 40, a dodając 1,2 litra likier o mocy 45.
Przeczytaj też :

Nalewki i likiery garść informacji

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *