Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kaczka lub kurczak konserwowane w słojach

Składniki:

  • 4 piersi lub 5 udek z kaczki
  • 2 łyżki sól morska
  • 1 łodyga rozmarynu
  • 1 liść laurowy
  • 6 jagód jałowca
  • 1 ząbek czosnku

Zalewa:

  • 50 dkg (lub więcej) smalcu drobiowego najlepiej gęsięgo
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łodyga rozmarynu
  • 1 liść laurowy

Sposób wykonania:

  1. Mięso umyć, osuszyć.
  2. Sól, rozgnieciony czosnek, rozmaryn, pokruszony liść laurowy i rozgniecione jagody jałowca wymieszać i natrzeć nimi mięso, odstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie mięso lekko opłukać, i osuszyć.
  3. W dużym rondlu rozpuścić tłuszcz, dodać przyprawy, doprowadzić do wrzenia, dodać mięso kaczki i powoli smażyć przez 2 godziny, mięso wyjąć, odłożyć do sterylnie czystych słoi.
  4. Tłuszcz schłodzić i oddzielić bardzo dokładnie od powstałego podczas smażenia sosu co zapewni nam możliwość długiego przechowywania.
  5. Tak przygotowany tłuszcz ponownie doprowadzić do wrzenia i wrzącym zalać mięso w słojach.
  6. Słoje szczelnie zamknąć.
  7. Można przechowywać 6 miesięcy.

Liczba porcji: 4

1 comment for “Kaczka lub kurczak konserwowane w słojach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *