Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lekka sałatka rybna

 

Składniki:

  • ½ kg ryby
  • 2 kiszone ogórki
  • 2 pomidory
  • cebula
  • 2 jabłka
  • łyżka majonezu
  • op jogurtu naturalnego
  • łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Umytą rybę zalać osoloną wodą i gotować około 20 minut.
    Po tym czasie oczyścić ją ze skóry i ości, odcinając również głowę i płetwy.
    Następnie pokroić ja na małe kawałki.
    Natomiast ogórki pokroić w plasterki, pomidory w cząstki, cebulę w piórka a jabłka w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Majonez wymieszać z musztardą oraz jogurtem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *