Składniki:
- ½ kg ryby
- 2 kiszone ogórki
- 2 pomidory
- cebula
- 2 jabłka
- łyżka majonezu
- op jogurtu naturalnego
- łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: tuńczyk 1 puszka kukurydza 1 puszka 15 szt marynowanych śliwek majonez Sposób wykonania: Śliwki pokroić na mniejsze kawałki, tuńczyka rozdrobnić widelcem a kukurydze odsączyć z zalewy. Całość dokładnie wymieszać i polać majonezem.
Składniki: 50 dag młodych ziemniaków gałązka selera naciowego 2 cebule dymki 3 łyżeczki majonezu 3 łyżeczki naturalnego jogurtu puszka tuńczyka sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym pokroić je w kostkę, selera pokroić w słupki a cebulę posiekać. Całość dokładnie wymieszać dodając rozdrobnionego widelcem tuńczyka. Następnie majonez wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku solą…
Składniki: 80 dag wędzonego dorsza 10 dag cebuli 4 łyżki oleju sok z cytryny sól Sposób wykonania: Dorsza podzielić na mniejsze kawałki a cebulę posiekać. Razem wymieszać i skropić sokiem z cytryny ora z olejem. Doprawić do smaku solą.