Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z morelami i kuskus

Składniki:


Kuskus:

  • 10 dkg kuskus
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1,25 szklanki bulionu drobiowego

Kurczak:

  • 2 pokrojone w grubą kostkę filety z kurczaka
  • ½ szklanki pokrojonych, suszonych moreli
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • ½ łyżeczki tartego imbiru
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki wyprażonych płatków migdałowych
  • 1 łyżka posiekanej naci kolendry lub pietruszki
  • sól, pieprz, kminek mielony, cynamon do smaku


Sposób przyrządzenia:

Morele zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 10 minut, odcedzić, pokroić. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną cebulę, czosnek, imbir, smażyć chwilę mieszając, nie rumienić. Dodać pokrojone filety z kurczaka, cynamon i kminek smażyć kolejne 5 minut. Do tak przygotowanego kurczaka dodać pokrojone na połowę pomidorki i morele, przyprawić solą i pieprzem i powoli dusić 15 minut. W międzyczasie przygotować kuskus. W rondlu mocno podgrzać oliwę i sok z cytryny, dodać kuskus, szczypiorek i bulion drobiowy, przyprawić. Odstawić pod przykryciem na 5 minut. Podawać z przyrządzonym kurczakiem obsypując przed podaniem nacią i prażonymi migdałami.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *