Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- pól marchewki
- 1 papryka czerwona
- 2 cebule
- szczypiorek
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki oregano
- 4 łyżki przyprawy do kebaba
- 1 łyżkę pieprzu czarnego
- troszkę soli do smaku (wg uznania)
- 2 łyżki ostre papryki
- makaron (drobny, pofalowany)
Sposób przyrządzenia:
Cebulkę przysmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy filet z kurczaka pokrojony na małe kawałki (w kostkę). Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, szczypiorek drobno posiekany, marchewkę startą na tarce (na małych oczkach). Kiedy kurczak będzie już gotowy a warzywa miękkie dodajemy miód, oregano, przyprawę do Kebaba, pieprz czarny, sól, ostrą paprykę. Podajemy z makaronem.