Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z miodem z posmakiem ostrości

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • pól marchewki
  • 1 papryka czerwona
  • 2 cebule
  • szczypiorek
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki oregano
  • 4 łyżki przyprawy do kebaba
  • 1 łyżkę pieprzu czarnego
  • troszkę soli do smaku (wg uznania)
  • 2 łyżki ostre papryki
  • makaron (drobny, pofalowany)

Sposób przyrządzenia:
Cebulkę przysmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy filet z kurczaka pokrojony na małe kawałki (w kostkę). Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, szczypiorek drobno posiekany, marchewkę startą na tarce (na małych oczkach). Kiedy kurczak będzie już gotowy a warzywa miękkie dodajemy miód, oregano, przyprawę do Kebaba, pieprz czarny, sól, ostrą paprykę. Podajemy z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *