Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z ananasem Leszka

Składniki:

  • 4 piersi kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • 1/4 łyżeczki imbiru mielonego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • 4 krążki ananasa z puszki
  • 50 ml spirytusu
  • 1/2 szklanki soku ananasowego
  • 1/4 szklanki soku pomidorowego
  • kilkanaście ziarenek kolendry (grubo zmielone)
  • ryż
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól


Sposób przyrządzenia:

Oliwę rozgrzać na patelni, dodać posiekane ząbki czosnku. Po 30 sek. dodać posiekaną cebulę. Lekko podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę krążki ananasa, wiórki kokosowe. Podgrzać. Wlać spirytus. Podpalić (uważać będzie wysoki płomień). Podgrzewać, aż cały spirytus się wypali. Dodać sok ananasowy i pomidorowy, imbir, wcześniej podgotowane przez 15 min. piersi kurczaka i mieloną kolendrę. Dusić pod przykryciem przez 30 min. Dodać sok z cytryny. Wymieszać i lekko podgrzać. Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ryżem i surówką, ja podałem z sałatką z czerwonej kapusty autorstwa Myszki komponuje się wspaniale. Smacznego.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Leszka K.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *