Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po pekińsku

Składniki:

    • 1 kurczak o wadze około 1, 5 kg
    • ¼ łyżeczki soli
    • ¼ łyżeczki mielonego pieprzu
    • 6 łyżek sosu sojowego
    • 6 łyżek sake lub dobrej czystej wódki
    • 3 pokrojone cebule dymki
    • 2 łyżeczki cukru
    • 2 łyżeczki tartego imbiru
    • ½ szklanki mąki
    • 1 posiekany ząbek czosnku
    • olej do głębokiego smażenia


    Sposób przyrządzenia:
    Z tuszki kurczaka zdjąć skórę, tuszkę podzielić na 8 części. Przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. W miseczce wymieszać  posiekaną dymkę, sos sojowy, imbir, alkohol, czosnek. Marynatę podzielić na dwie części. Jedną z nich polać kurczaka, wymieszać odstawić na 6 godzin do lodówki. W dużym rondlu mocno rozgrzać olej. Kurczaka obsączyć z marynaty, osuszyć papierowym ręcznikiem, dokładnie każdą porcję obtoczyć w mace. Smażyć na rumiano po 2, 3 kawałki, wyjąć, obsączy ć z tłuszczu na papierowych ręcznikach. W woku lub rondlu rozgrzać dwie łyżki oleju, dodać czosnek, smażyć uważając aby się nie przypalił, wlać pozostawioną część marynaty. Do tak przygotowanego sosu dodać usmażone porcje kurczaka i mieszając smażyć przez 5 minut. Podawać natychmiast po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *