Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak marynowany w imbirze

 

Składniki:

 

  • kurczak
  • ½ szkl soku z cytryny
  • ½ szkl oleju roślinnego
  • ¼ szkl sosu sojowego
  • łyżeczka startego imbiru
  • łyżeczka soli cebulowej
  • ¼ łyżeczki czosnku granulowanego

Sposób wykonania:
Kurczaka podzielić na porcję, które przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Następnie sok z cytryn wymieszać z sosem sojowym, olejem, imbirem, solą oraz czosnkiem.
Powstałą marynatą zalać kurczaka i wstawić do lodówki na 5 godzin.
Po tym czasie piec w rozgrzanym piekarniku na złoto.
W trakcie pieczenia polewać marynatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *