Składniki:
- 50 dkg filetów z drobiu
- 1 mała puszka ananasów
- 25 dkg mini marchewek konserwowanych
- szczypta mielonego cynamonu
- szczypta mielonego imbiru
- 1 duża cebula
- natka pietruszki
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno pokroić. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać kurczaka, obrumienić, dodać cebulę i mieszając smażyć 2 minuty. Marchewkę obsączyć z zalewy, dodać do rondla, dusić razem 5 minut, dodać przyprawy. Plastry ananasa pokroić na ćwiartki i wraz z sokiem ananasowym dodać do mięsa, podgrzać i podawać. Sos można zagęścić mieszając łyżkę mąki z kilkoma łyżkami soku i dodając do rondla.