Składniki:
- 1 kurczak
- 1 szkl. białego wina
- 1 łyżka mielonej kolendry
- ¼ łyżeczki mielonego kminku
- ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka masła
- sól
Sposób wykonania:
- Umytego kurczaka podzielić na porcję, które skropić sokiem z cytryny.
Następnie czosnek rozetrzeć z solą i natrzeć nim kurczaka.
Wówczas przesmażyć go na rozgrzanym maśle.
Gdy kurczak się ze złoci dodać do niego pokrojoną cebulę, kminek, kolendrę oraz paprykę.
Podlać odrobiną wody i dusić przez chwilę.
Na koniec wlać wino i trzymać na małym ogniu około godziny.
Liczba porcji: 4