Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche ciasteczka z cukrem

Składniki:

  • 2 żółtka
  • kostka masła
  • 25 dag cukru pudru
  • 25 dag mąki krupczatki
  • mąką
  • żółtko
  • cukier kryształ

    Sposób wykonania:
    Żółtka, masło, cukier puder oraz mąkę dokładnie ze sobą zmiksować.
    Z powstałego ciasta uformować wałek, który owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie kroimy wałek na mniejsze kawałki, które ułożyć na blasze posypanej mąką.
    Każde ciasteczko posmarować roztrzepany żółtkiem i posypać grubą warstwa cukru.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *