Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche ciasteczka z migdałami

Składniki:

  • 30 dag mąki
  • 15 dag masła
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 żółtka
  • łyżka kwaśnej śmietany
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 10 dag migdałów
  • gruby cukier

    Sposób wykonania:
    Mąkę, masło, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy oraz śmietanę dokładnie zmiksować na małych obrotach.
    Z powstałego ciasta uformować wałek, który owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie kroimy wałek na mniejsze kawałki, które obtoczyć w cukrze.
    Na każdym położyć jeszcze po jednym migdale i ułożyć je na blasze.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *