Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krokiety ziemniaczane z mięsem

Składniki:


• 12 ziemniaków
• 2 jajka
• 4 łyżki stołowe smalcu
• 3 łyżeczki do herbaty mąki
• 3 łyżki stołowe tartej bułki
• 4 łyżki stołowe śmietany
• sól

Sposób przygotowania:
Starte surowe ziemniaki odcisnąć, dodać 1 jajko oraz sól i wymieszać .Z masy ziemniaczanej formować niewielkie kulki, napełniać je farszem mięsnym, panierować w mące, jajku i tartej bułce, a następnie podsmażyć, ułożyć w brytfannie, polać roztopionym masłem i udusić. Przed podaniem polać śmietaną.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Paula__18

2 comments for “Krokiety ziemniaczane z mięsem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *