Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetkowa fantazja

Składniki:

    • 1 kg odwłoków krewetek
    • 2 łyżki oleju
    • ¼ szklanki posiekanej dymki
    • ¼ szklanki pokrojonej papryki
    • ! szklanka zielonego groszku
    • 1 szklanka bulionu drobiowego
    • 1 łyżeczka soli
    • ½ łyżeczki mielonego imbiru
    • ¼ szklanki sosu sojowego
    • 4 łyżeczki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej
    • ¾ szklanki orzechów nerkowca


    Sposób przyrządzenia:
    Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać krewetki, dymkę i paprykę, smażyć 3 minuty mieszając. Dodać bulion, zielony groszek, sól i imbir. Patelnię przykryć, zredukować płomień i gotować przez 5 minut, dodać orzechy. Sos sojowy wymieszać ze skrobią ziemniaczaną, dodać na patelnie i doprowadzić do wrzenia mieszając.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *