Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z patelni w pomidorowym sosie

 

Składniki:

    • krewetki królewskie (odwłoki)
    • masło
    • szczypta soli
    • 6 łyżek majonezu
    • 2 łyżeczki octu balsamicznego lub winnego
    • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    • łyżeczka soku z cytryny
    • sól, świeżo zmielony biały pieprz


Sposób przyrządzania:
Przygotować sos. Wszystkie składniki sosu bardzo dokładnie zmiksować. Krewetki dokładnie umyć, obsączyć. Rozgrzać masło na patelni, ułożyć świeże krewetki, posolić z umiarem. Smażyć 6 minut, nie dłużej.  Krewetki polać przygotowanym sosem i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *