Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z bobu z czosnkiem

Składniki:

  • 800 g bobu
  • 2 l bulionu
  • 8 ząbków czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • ½ szkl słodkiej śmietany
  • pęczek natki kolendry
  • sól
  • biały pieprz
  •  

Sposób wykonania:
Bób zalać osolonym wrzątkiem i gotować do miękkości.
W między czasie na rozgrzanej oliwie poddusić posiekany czosnek po czym dodać do niego ugotowany i obrany bób.
Chwile trzymać na ogniu po czym podlać całość bulionem i dodać kolendrę.
Całość dokładnie zmiksować po czym dodać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Doprowadzić do wrzenia i przelać do miseczek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *