Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z jaj

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 średnia cebula
  • 2 suche kajzerki
  • 0,5 pęczka koperku
  • 0,5 pęczka pietruszki
  • 0,5 szklanki mleka
  • jarzynka
  • olej do smażenia
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • łyżka sezamu


Sposób przyrządzenia:
4 jajka ugotować na twardo, zemleć razem z cebulką i namoczonymi i odciśniętymi kajzerkami. Wymieszać z surowym jajkiem i posiekaną drobno zielenina. Przyprawić do smaku. Formować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej wymieszanej z sezamem i smażyć na złoty kolor. Podawać z sałatką z pomidorów, rzodkiewek i szczypiorku.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez agap

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *