Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety mielone z suma

Składniki:

  • 50 dkg filetów z suma
  • ¼ cebuli
  • 2 łyżki dobrej, gęstej śmietany
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Filety rybne umyć i osuszyć. Rybę i cebulę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać śmietanę, jajko, przyprawy i taką ilość tartej bułki, aby uzyskać masę o pożądanej konsystencji, dokładnie wymieszać. Z masy formować owalne kotleciki, obtoczyć w wymieszanych mąkach i usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami piure i jarzynami z wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *