Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kostki z pasty morelowej

Składniki:

  • 1 kg miazgi morelowej
  • 50 dkg cukru

    Sposób przyrządzenia:
    Morele zalać w misce wrzątkiem na 30 sekund, odcedzić. Owoce obrać ze skóry, przekroić na połowę, usunąć pestki. Połówki owoców posiekać nożem, zmiksować w blenderze. W grubym, najlepiej żeliwnym naczyniu podgrzewać zmiksowane owoce do czasu aż ich objętość zmniejszy się o około 1/3. Dodać cukier, nadal podgrzewać mieszając aż masa stanie się naprawdę gęsta. Blache do pieczenia wyłożyć pergaminem, przełożyć na nią przesmażone morele, powierzchnię wyrównać. Jeśli ktoś lubi słodycz posypać grubym cukrem kryształem. Gdy masa zacznie tężec pokroić ją w kostkę ostrym, wąskim nożem. Pozostawić do czasu aż masa zupełnie się zestali. Kostkę owocową rozłożyć luźno na czystej ściereczce, pozostawić aż dobrze wyschnie. Przechowywać w słoju nakrytym pergaminem lub gazą.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *