Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Konfitury z zielonych pomidorów

Składniki:

  • 1 kg drobnych zielonych pomidorów
  • 1 kg cukru pudru
  • 1 szkl. wody
  • 10 g kwasku cytrynowego
  • 200 g orzechów włoskich

Sposób wykonania:

  1. Pomidory sparzyć wrzątkiem po czym nakłuć je widelcem, wówczas zalać je wrzątkiem.
    Dodać jeszcze połowę kwasku cytrynowego i doprowadzić do wrzenia.
    W między czasie z cukru, wody oraz reszty kwasku cytrynowego ugotować syrop.
    Z pomidorów zlać wodę i zalać je syropem, trzymać na małym ogniu.
    Pod koniec wrzucić jeszcze orzechy, nadal smażyć do momentu, aż pomidory staną się przeźroczyste.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *