Sałatka idealna do mięsnych potraw z grilla
Składniki:
- 1 duża kapusta pekińska
- 3 kolorowe papryki (czerwona, żółta, zielona)
- 4 duże pomidory
- kostka żółtego sera (ja preferuje twardszy)
- kukurydza (0.5-1 puszka)
- rodzynki (garść)
- sezam (1-2 łyżki)
- 1 mała cebulka
- szczypiorek (do dekoracji )
- pieprz, sól, ostra papryka
- świeża bazylia
Sposób przyrządzenia:
Kapustę pekińską kroimy w drobniutką kosteczkę, odcinaj zgrubiałą łodyżkę (dół liścia), papryczki, cebulkę, ser, pomidory pokroić w drobną kostkę, Sezam rozprażyć na patelni do koloru złoto- brązowego . Posiekane warzywa wymieszać z kukurydzą, rodzynkami, sezam dodajemy na końcu. Wszystko doprawiamy, mieszamy, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki.
Smacznego.