Składniki:
- ½ kg kolorowego makaronu
- 20 dkg wędzonego łososia
- 20 zielonych oliwek
- 20 czarnych oliwek
- 15 dkg koktajlowych pomidorków
- 2 fileciki anchois
- 4 ząbki czosnku
- pęczek natki pietruszki
- 10 łyżek oliwy
- tarty parmezan
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Czosnek i natkę pietruszki posiekać . Pomidorki i oliwki przekroić na pół. Cały czas mieszając podsmażyć na oliwie czosnek z anchois, dodać łososia, pomidorki i oliwki, smażyć około 3 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowany kolorowy makaron, przełożyć do sosu, posypać natką pietruszki i dokładnie wymieszać. Przed podaniem potrawę posypać starym parmezanem.