Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowa jajecznica

Składniki:

  • 8 jajek
  • 2 pory/ białe części/
  • 2 średnie cebule
  • szklanka posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
  • 3 łyżki masła
  • ½ szklanki mleka
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • ½ szklanki startego żółtego sera
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Papryki umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pory oczyścić i pokroić w talarki. Paprykę, cebulę i pory zeszklić na tłuszczu, ostudzić. Jajka ubić z  mlekiem doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać uduszone jarzynki, wymieszać i wylać na patelnię. Posypać startym żółtym serem. Usmażyć na jasnozłoty kolor. Wyłożyć porcje na talerze, posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *