Składniki:
- 8 jajek
- 2 pory/ białe części/
- 2 średnie cebule
- szklanka posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
- 3 łyżki masła
- ½ szklanki mleka
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- ½ szklanki startego żółtego sera
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Papryki umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pory oczyścić i pokroić w talarki. Paprykę, cebulę i pory zeszklić na tłuszczu, ostudzić. Jajka ubić z mlekiem doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać uduszone jarzynki, wymieszać i wylać na patelnię. Posypać startym żółtym serem. Usmażyć na jasnozłoty kolor. Wyłożyć porcje na talerze, posypać posiekaną zieleniną.