Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Knedle z mięsem

Składniki:

Ciasto:
• 1 kg ugotowanych ziemniaków,
• 30 dkg mąki,
• jajko,
• sól do smaku.
Farsz:
• 40 dkg wołowiny bez kości,
• 20 dkg włoszczyzny,
• 20 dkg cebuli,
• 2 dkg tłuszczu,
• jajko,
• sól, pieprz do smaku.
• 10 dkg boczku

Sposób przyrządzenia:
Mięso ugotować. Pod koniec gotowania włożyć warzywa (połowę cebuli). Po ostygnięciu razem zmielić.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, podsmażyć, a następnie wymieszać ze zmielonym mięsem, doprawić do smaku.
Ugotowane ziemniaki zmielić.
Dodać mąkę i jajko, posolić, zagnieść szybko ciasto, podzielić na części, formować wałki o średnicy 4 cm, pokrajać na kawałki, spłaszczyć, nałożyć nadzienie, uformować knedle.
Gotować we wrzącej, osolonej wodzie.Następnie obtoczyć w bułce tartej i przesmażyć na oleju.
Resztę cebuli podsmażyć na drobno pokrojonym boczku.
Ugotowane wyjąć łyżką cedzakową, osączyć,
Podawać polane podsmażoną cebulką i posypane pieprzem.
Można też polać zrumienioną na maśle tartą bułką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *