Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełbaski grillowe z boczkiem

Składniki:

  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 4 plastry bekonu
  • 2 łyżki oleju
  • 4 kiełbaski grillowe
  • bulion  warzywny
  • 3 łyżki soku jabłkowego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Obrane jabłko podzielić na ćwiartki .
    Następnie na rozgrzanym oleju smażyć kiełbaski około 10 minut.
    W między czasie na również na rozgrzanym oleju przesmażyć boczek pokrojony w kostkę, posiekaną cebulę oraz jabłko.
    Wlać bulion oraz 150 ml wody i sok jabłkowy.
    Dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
    Trzymać chwilę na ogniu, aż trochę odparuje.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i podawać z kiełbaskami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *