Składniki:
- 6 filetów z kurczaka
- 1 szklanka soku z ananasa
- 1 ananas
- 3 kolorowe papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka sosu chili
- 1 cebula
- sok z cytryny
Sposób przyrządzenia:
Wymieszać sok ananasowy, sok z cytryny, oliwę, sos chili, cukier. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, dokładnie wymieszać. Filet pokroić w dużą kostkę, zamarynować w przygotowanej marynacie na 2 godziny, mieszając kilkakrotnie. Ananasa obrać, pokroić w kostkę o rozmiarach podobnych do kostki z kurczaka. Paprykę obrać, pokroić w prostokąty. Nabijać naprzemiennie na szpadki do szaszłyków. Piec na umiarkowanie rozgrzanym grillu przez 12 minut, obracać kilkakrotnie.