Z kiełbasą i pomidorem
Składniki:
- bułka francuska
- masło
- plastry kiełbasy
- pomidor pokrojony w plastry
- ser żółty w plastrach
- bułka francuska
- masło
- ananas pokrojony w kostkę
- cebula pokrojona w kostkę
- papryka pokrojona w kostkę
- ser żółty łagodny w plastrach
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Bułkę pokroić na kromki o grubości około 1 cm, posmarować z obu stron cienko masłem. Na każdej ułożyć plasterki kiełbasy, pomidora, sera. Piec na średnio nagrzanym grillu kilkakrotnie obracając do momentu aż ser się rozpuści.
Wegetariańska
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Paprykę i cebulę blanszować, odcedzić, osuszyć. Bułkę pokroić na kromki o grubości około 1 cm, posmarować z obu stron cienko masłem. Na każdej ułożyć pokrojone w kostkę dodatki, przyprawić, przykryć plastrem sera. Piec na średnio nagrzanym grillu kilkakrotnie obracając do momentu aż ser się rozpuści.