Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kawior z bakłażana

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 cebula
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Oczyszczonego bakłażana ugotować razem ze skórką, następnie odcedzić a gdy ostygnie wówczas obrać ze skórki i drobno pokroić.
Następnie poszatkować cebulę i sparzyć ją wrzątkiem i dodać do bakłażana.
Oliwę rozgrzać a małym rondelku po czym dodać do niej ketchup oraz koncentrat pomidorowy.
Całość dokładnie wymieszać i dodać bakłażana i cebulę.
Trzymać na małym ogniu kilka minut po czym doprawić do smaku miodem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Można podawać na gorąco lub na zimno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *