Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka pieczona z serem Zbigniewa

Składniki:

  • ½ kg papryki
  • 15 dag żółtego sera
  • 6 jaja
  • 5 dag masła

Sposób wykonania:
Paprykę wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec aż skórka stanie się czarna, wówczas przełożyć paprykę do woreczka foliowego i odstawić do ostygnięcia.
Następnie obrać paprykę ze skórki, przekroić na połówki usuwając gniazda nasienne.
Natomiast ser zetrzeć na tarce po czym wbić do niego jajko i dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą.
Papryki przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, napełnić je jajeczną masą.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *