Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kaukaska adżika

Składniki:

  • 1 kg. słodkiej papryki
  • 1/2 kg. ostrej papryki
  • 8 główek czosnku
  • 3 cebule
  • 5 pomidorów

    Przyprawy:

  • 1/2 szklanki zmielonej kolendry
  • łyżeczka kozieradki
  • 1/2 szklanki octu winnego
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru

    Przygotowanie:
    Warzywa umyć, obrać, z papryk wyjąć gniazda nasienne, pomidory obrać ze skórki. Warzywa pokroić na kawałki i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do masy dodać wszystkie przyprawy  i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Sos przełożyć do słoików.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata  przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *