Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp z pieczarkami

Składniki:

  • karp ok. 1 kg
  • 1 cebula
  • 30 dag pieczarek
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju
  • pół cytryny
  • łyżeczka zmielonej (utłuczonej) kolendry
  • zielona pietruszka
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia: Karpia oskrobać z łusek, wypatroszyć, bardzo dokładnie umyć pod bieżącą wodą, podzielić na dzwonka, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, posypać solą i kolendrą, przykryć, wstawić na conajmniej godzinę do lodówki. Pieczarki oskrobać, pokroić w plasterki, lekko posypać pieprzem, poddusić na oleju aż wchłoną wydzielający się sos (ok. 10 min). Cebulę pokroić w talarki, zeszklić na maśle. Żaroodporne naczynie (w ostateczności może być rondel z metalowymi rączkami) wysmarować masłem, ułożyć w nim dzwonka karpia, na to cebulę, na wierzch pieczarki, posolić, popieprzyć, polać stopionym masłem, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać 25 min.

Sposób podania:Wyłożyć na półmisek na liściach sałaty, posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *