Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp smażony na maśle

Składniki:

1-1,5 kg karp lustrzeń (lub sazan), 1 cebula, przyprawy (sól, pieprz), 4 czubate łyżki (do zupy) masła

Sposób przyrządzenia: Karpia oskrobać z łusek (jeśli pochodzi z mulistego jeziora przecieramy następnie skórę pumeksem dla usunięcia mulistego nalotu), wypatroszyć, bardzo dokładnie umyć pod bieżącą wodą, podzielić na dzwonka, oprószyć solą i pieprzem, obłożyć cebulą pokrajaną w cienkie krążki, przykryć, pozostawić w chłodnym miejscu na 2 godziny. Dzwonka oprószyć mąką, smażyć na rozgrzanym maśle (Uważając przy tym aby masła nie spalić) na rumiano ze wszystkich stron. Można po usmażeniu wstawić w przykrytym rondlu karpia do piecyka lub na mały gaz żeby "doszedł". Ja tego nie stosuję, uważam że jest wtedy mniej chrupiący. Tajemnica tej potrawy to NIE ŻAŁOWAĆ podobno szkodliwego MASŁA!

Sposób podania: Na liściach sałaty, przybrany zieleniną i plasterkami cytryny, podawać jako przekąskę.

1 comment for “Karp smażony na maśle

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *