Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników mięsnych potraw. Karkówka w marynacie. Lista zakupów: karkówka, miód, cebula, zioła i przyprawy.
Składniki:
- 0,5 kg karkówki
- łyżka miodu
- 6 łyżek oleju
- ½ słoiczka musztardy sarepskiej
- 2 cebule
- majeranek
- papryka słodka
- czosnek granulowany
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie musztardę przełożyć do miseczki.Dodać do niej czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę, majeranek oraz sól.Następnie dodać jeszcze olej, miód i posiekaną cebulę.Całość dokładnie wymieszać.Można doprawić jeszcze pieprzem.Mięso podzielić na mniejsze porcję i przełożyć do marynaty.Wstawić do lodówki na kilka godzin.Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około godziny.
Liczba porcji: 4