Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka w marynacie musztardowo-miodowej

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników mięsnych potraw. Karkówka w marynacie. Lista zakupów: karkówka, miód, cebula, zioła i przyprawy.  
 

Składniki:

  • 0,5 kg karkówki
  • łyżka miodu
  • 6 łyżek oleju
  • ½ słoiczka musztardy sarepskiej
  • 2 cebule
  • majeranek
  • papryka słodka
  • czosnek granulowany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku. 
    Następnie musztardę przełożyć do miseczki.
    Dodać do niej czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę, majeranek oraz sól.
    Następnie dodać jeszcze olej, miód i posiekaną cebulę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Można doprawić jeszcze pieprzem.
    Mięso podzielić na mniejsze porcję i przełożyć do marynaty.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin.
    Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około godziny.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *