Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karaś z ogniska

Składniki:

    • 1 duży karaś
    • sok z cytryny
    • 1 cebula
    • masło lub olej
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Zaczynamy od przygotowania ogniska. Aby ryba była naprawdę pyszna powinno być ono z twardego drzewa liściastego, tylko takie drewno daje żar który długo będzie utrzymywał wysoką temperaturę.
    Dorodnego karasia umyć, sprawić, ostrym nożem ponacinać boki ryby. Tak przygotowaną, osuszoną (bardzo ważne) tuszkę skropić na powierzchni i wewnątrz jamy brzusznej sokiem cytrynowym, natrzeć solą í pieprzem. Odstawić przykrytą ściereczką na 30 minut. Cebulę obrać, pokroić w plastry, skropić je olejem i oprószyć solą i pieprzem. Do wnętrza przyprawionej tuszki włożyć przyprawione plastry cebuli. Tak przygotowaną rybę posmarować masłem i owinąć dokładnie folią aluminiową.
    Pora na ognisko. Właściwym momentem do pieczenia ryby w folii następuje wtedy gdy polana drewna przestaną się palić lecz świecą jasnym żarem. Żar rozgarniamy na boki, w środku układamy pakiety z rybą i całość nakrywamy powoli stygnącym żarem, rybę pieczemy około 50 minut w połowie cyklu pieczenia obracamy ją. Temperaturę ogniska podtrzymujemy drobnymi drzazgami drewna. Podajemy w rozchylonej folii. Tak przyrządzona ryba znakomicie smakuje z pajdą chleba i prostymi dodatkami, ogórkiem czy też pomidorem tylko posolonym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *